
Miód gryczano-lipowy
Miód gryczano-lipowy jest pozyskiwany z nektaru gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum) i lipy (Tilia). Ta unikalna kompozycja smaku i aromatu doskonale podkreśli wykwintne wypieki oraz miody pitne i inne alkohole, jak również sprawdzi się na kromce chleba dla osoby, która od miodu oczekuje idealnego połączenia subtelnej słodyczy i wyrafinowanego, intensywnego, lekko korzennego smaku.
Zapytaj o miód
Wszelkie informacje o produkcie / zamówienia / zapytania o dostępność i cenę – skontaktuj się: tel. 606 269 958, e-mail: kontakt@gpbartnik.pl lub poprzez formularz.
Miód gryczano-lipowy – działanie
Miód gryczano-lipowy korzystnie wpływa na:
- układ krążenia – serce, miażdżycę, niedokrwistość, niedobór żelaza;
- układ oddechowy – górne i dolne drogi oddechowe;
- układ pokarmowy – wątrobę (działanie odtruwające);
- układ odpornościowy – przeziębienia, wyczerpanie psychofizyczne wywołane m.in. niedoborem żelaza, nadmiernym stresem i nerwicami.
Cechy miodu gryczano-lipowego
- Barwa – brunatna z żółtym refleksem
- Zapach – korzenny, kwiatu gryki i lipy
- Smak – aromatyczny, wyrazisty, delikatnie ostry