
Miód leśno-rumiankowy





Opis
Miód leśno-rumiankowy
Miód leśno-rumiankowy jest pozyskiwany jest z nektaru kwiatów malin i jeżyn leśnych (Rubus) oraz rumianku pospolitego (Matricaria chamomilla L.). Miód ten ma niepowtarzalny, aksamitnie słodki smak i przyjemny aromat. To niezwykle rzadko występujący gatunek miodu, który uraczy niejednego smakosza pszczelich skarbów!
Miód leśno-rumiankowy – działanie
Miód leśno-rumiankowy korzystnie wpływa na:
- układ pokarmowy – zaburzenia i stany zapalne jelit i żołądka, brak apetytu;
- układ oddechowy – stany zapalne górnych dróg oddechowych, schorzenia laryngologiczne;
- układ krążenia – niedokrwistość, miażdżycę;
- układ odpornościowy – przeziębienia, wyczerpanie psychofizyczne (działanie napotne, przeciwgorączkowe i antyseptyczne),
Cechy miodu
- Barwa – jasnozłocista, żółta.
- Zapach – przyjemny, delikatny, słodki, z akordami rumianku i kwiatów maliny leśnej.
- Smak – słodki, łagodny, z wyczuwalną nutą rumianku i maliny leśnej.
PORADNIKI
Miód pszczeli - działanie. Jaki miód jest na co?