
Miód mniszkowy
Miód mniszkowy jest pozyskiwany z nektaru mniszka lekarskiego (Taraxacum officinale) – rośliny jadalnej, pastewnej, miododajnej i leczniczej.
Zapytaj o miód
Wszelkie informacje o produkcie / zamówienia / zapytania o dostępność i cenę – skontaktuj się: tel. 606 269 958, e-mail: kontakt@gpbartnik.pl lub poprzez formularz.
Miód mniszkowy – działanie
Miód mniszkowy korzystnie wpływa na:
- układ pokarmowy – żołądek, wątrobę, drogi żółciowe;
- układ krążenia – niedokrwistość;
- układ kostno-stawowy – reumatoidalne zapalenie stawów;
- układ odpornościowy – przeziębienia, wyczerpanie psychofizyczne.
Miód mniszkowy jest również stosowany jako środek osłonowy podczas długotrwałej kuracji antybiotykowej.
Cechy miodu mniszkowego
- Barwa – żółta z odcieniem pomarańczowego
- Zapach – łagodny, słodki, delikatny
- Smak – bardzo słodki, lekko mdławy