
Miód lipowy ze spadzią
Miód lipowy ze spadzią powstaje z nektaru lipy (Tilia) oraz ze spadzi, zwanej też rosą miodową. Wyjątkowe połączenie wpływa na niepowtarzalne walory tego pszczelego skarbu. Miód lipowo-spadziowy jest wyrazisty i subtelnie ostry w smaku, mazisty (po skrystalizowaniu) i ma piękną, ciemnozłocisto-herbacianą barwę. Miód z lipy i spadzi świetnie nadaje się jako dodatek do kanapek, napojów i deserów.
Zapytaj o miód
Wszelkie informacje o produkcie / zamówienia / zapytania o dostępność i cenę – skontaktuj się: tel. 606 269 958, e-mail: kontakt@gpbartnik.pl lub poprzez formularz.
Miód lipowy ze spadzią – działanie
Miód lipowy ze spadzią korzystnie wpływa na:
- układ oddechowy – górne i dolne drogi oddechowe;
- układ odpornościowy – przeziębienia, wyczerpanie psychofizyczne;
- układ moczowy – nerki, drogi moczowe;
- układ pokarmowy – wątrobę, drogi żółciowe.
Cechy miodu lipowego ze spadzią
- Barwa – herbaciany ze złotymi refleksami
- Zapach – wyrazisty, intensywny, przyjemny
- Smak – słodki, lekko ostry