
Miód lipowo-faceliowy
Miód lipowo-faceliowy jest pozyskiwany z nektarów lipy (Tilia) i facelii (Phacelia Juss.), która uchodzi za królową roślin miododajnych. Miód lipowo-faceliowy zachwyca szlachetnym smakiem i intrygującym aromatem, które uraczą niejednego smakosza pszczelich skarbów!
Zapytaj o miód
Wszelkie informacje o produkcie / zamówienia / zapytania o dostępność i cenę – skontaktuj się: tel. 606 269 958, e-mail: kontakt@gpbartnik.pl lub poprzez formularz.
Miód lipowo-faceliowy – działanie
Miód lipowo-faceliowy korzystnie wpływa na:
- układ oddechowy – górne i dolne drogi oddechowe, astmę oskrzelową, anginę (działanie wykrztuśne, przeciwskurczowe);
- układ odpornościowy – przeziębienia, wyczerpanie psychofizyczne (działanie przeciwgorączkowe i napotne);
- układ pokarmowy – nieżyt żołądka i dwunastnicy, choroby wątroby, trzustki i woreczka żółciowego;
- układ krążenia – niewydolność mięśnia sercowego, miażdżycę, nadciśnienie tętnicze, niedokrwistość.
Cechy miodu lipowo-faceliowego
- Barwa – biała, kremowa, żółta, złocistożółta
- Zapach – łagodny, aromatyczny
- Smak – słodki, delikatny, szlachetny