
Miód leśno-rumiankowy
Miód leśno-rumiankowy jest pozyskiwany jest z nektaru kwiatów malin i jeżyn leśnych (Rubus) oraz rumianku pospolitego (Matricaria chamomilla L.). Miód ten ma niepowtarzalny, aksamitnie słodki smak i przyjemny aromat. To niezwykle rzadko występujący gatunek miodu, który uraczy niejednego smakosza pszczelich skarbów!
Zapytaj o miód
Wszelkie informacje o produkcie / zamówienia / zapytania o dostępność i cenę – skontaktuj się: tel. 606 269 958, e-mail: kontakt@gpbartnik.pl lub poprzez formularz.
Miód leśno-rumiankowy – działanie
Miód leśno-rumiankowy korzystnie wpływa na:
- układ pokarmowy – zaburzenia i stany zapalne jelit i żołądka, brak apetytu;
- układ oddechowy – stany zapalne górnych dróg oddechowych, schorzenia laryngologiczne;
- układ krążenia – niedokrwistość, miażdżycę;
- układ odpornościowy – przeziębienia, wyczerpanie psychofizyczne (działanie napotne, przeciwgorączkowe i antyseptyczne),
Cechy miodu leśno-rumiankowego
- Barwa – jasnozłocista, żółta
- Zapach – przyjemny, delikatny, słodki, z akordami rumianku i kwiatów maliny leśnej
- Smak – słodki, łagodny, z wyczuwalną nutą rumianku i maliny leśnej