
Miód fasolowy
Miód fasolowy jest pozyskiwany z nektaru fasoli zwyczajnej (Phaseolus vulgaris L.). To niezwykle rzadko występujący gatunek miodu, który uraczy niejednego smakosza pszczelich skarbów!
Zapytaj o miód
Wszelkie informacje o produkcie / zamówienia / zapytania o dostępność i cenę – skontaktuj się: tel. 606 269 958, e-mail: kontakt@gpbartnik.pl lub poprzez formularz.
Miód fasolowy – działanie
Miód fasolowy korzystnie wpływa na:
- układ pokarmowy – żołądek, jelita;
- układ odpornościowy – przeziębienia, wyczerpanie psychofizyczne.
Cechy miodu fasolowego
- Barwa – słomkowo-złocisty
- Zapach – łagodny, aromatyczny
- Smak – słodki, łagodny, z cytrynową nutą
- Krystalizacja – miód fasolowy pozostaje długo płynny. Po skrystalizowaniu jest miękki, mazisty