
Miód wielokwiatowy chabrowy
Miód wielokwiatowy chabrowy jest pozyskiwany z nektaru chabra bławatka (Centaurea L.) oraz nektaru innych roślin miododajnych i uprawnych, kwiatów, drzew i krzewów, kwitnących w okresie kwitnienia chabra. Miód wielokwiatowy to uniwersalny, żółty miód, ale dodatek nektaru chabra całkowicie zmienia jego smak, zapach, kolor i konsystencję, tworząc wyrafinowaną i subtelną w smaku, zaskakująco aromatyczną kompozycję. Miód ten przypadnie do gustu niemal każdemu – doskonale zasmakuje na kromce świeżego chleba, jak i w herbacie z cytryną czy mleku.
Zapytaj o miód
Wszelkie informacje o produkcie / zamówienia / zapytania o dostępność i cenę – skontaktuj się: tel. 606 269 958, e-mail: kontakt@gpbartnik.pl lub poprzez formularz.
Miód wielokwiatowy chabrowy – działanie
Miód wielokwiatowy chabrowy korzystnie wpływa na:
- układ oddechowy – alergie, astmę oskrzelową atopową, katar sienny;
- układ krążenia – serce, naczynia krwionośne;
- układ pokarmowy – wątrobę, drogi żółciowe;
- układ odpornościowy – przeziębienia, wyczerpanie psychofizyczne.
Cechy miodu chabrowego
- Barwa – od złocistej do herbacianej
- Zapach – łagodny zapach kwiatu chabru, aromatyczny
- Smak – bardzo słodki, łagodny, aromatyczny