
Miód akacjowo-rumiankowy
Miód akacjowo-rumiankowy jest pozyskiwany jest z nektarów robinii akacjowej (Robinia pseudoacacia L.) i rumianku pospolitego (Matricaria chamomilla L.). To niezwykle rzadko występujący gatunek miodu, który uraczy niejednego smakosza pszczelich skarbów!
Zapytaj o miód
Wszelkie informacje o produkcie / zamówienia / zapytania o dostępność i cenę – skontaktuj się: tel. 606 269 958, e-mail: kontakt@gpbartnik.pl lub poprzez formularz.
Miód akacjowo-rumiankowy – działanie
Miód akacjowo-rumiankowy korzystnie wpływa na:
- układ pokarmowy – żołądek, jelita, wrzody żołądka i dwunastnicy, zaburzenia trawienia, stany skurczowe i zapalne żołądka i jelit, nadkwasotę (działanie przeciwzapalne, rozkurczowe, rozluźniające; przywraca właściwą perystaltykę jelit);
- układ moczowy – nerki;
- układ oddechowy – stany zapalne górnych dróg oddechowych;
- układ odpornościowy – przeziębienia, wyczerpanie psychofizyczne (działanie przeciwzapalne i uspokajające).
Cechy miodu akacjowo-rumiankowego
- Barwa – złocista
- Zapach – przyjemny, delikatny, z akordami rumianku i akacji
- Smak – bardzo słodki, łagodny, z wyczuwalną nutą rumianku
- Krystalizacja – za sprawą zawartości nektaru akacji miód akacjowo-rumiankowy stosunkowo długo zachowuje postać płynną. Po skrystalizowaniu jest miękki, mazisty