
Miód akacjowo-chabrowy
Miód akacjowo-chabrowy jest pozyskiwany z nektarów robinii akacjowej (Robinia pseudoacacia L.) i chabra bławatka (Centaurea L.). To niezwykle rzadko pojawiający się gatunek miodu, którego jasnożółta barwa oraz subtelna słodycz z wyrazistą nutą uraczą niejednego smakosza pszczelich skarbów!
Zapytaj o miód
Wszelkie informacje o produkcie / zamówienia / zapytania o dostępność i cenę – skontaktuj się: tel. 606 269 958, e-mail: kontakt@gpbartnik.pl lub poprzez formularz.
Miód akacjowo-chabrowy – działanie
Miód akacjowo-chabrowy korzystnie wpływa na:
- układ pokarmowy – wątrobę, drogi żółciowe, wrzody żołądka i dwunastnicy, zaburzenia trawienia, stany skurczowe i zapalne żołądka i jelit, nadkwasotę;
- układ moczowy – nerki;
- układ oddechowy – stany zapalne górnych dróg oddechowych, alergie, astmę oskrzelową atopową, katar sienny;
- układ krążenia – serce, naczynia krwionośne;
- układ odpornościowy – przeziębienia, wyczerpanie psychofizyczne.
Cechy miodu akacjowo-chabrowego
- Barwa – jasnożółta
- Zapach – subtelny, aromatyczny, z wyrazistą nutą
- Smak – słodki, z wyrazistą nutą
- Krystalizacja – za sprawą zawartości nektaru akacji miód akacjowo-chabrowy dłużej zachowuje postać płynną. Po skrystalizowaniu jest miękki, mazisty